30 Haziran 2009 Salı

TARİFLER


SOMON BALIĞI BUĞLAMA

MALZEMELER
Somon balığı,
Yeşil biber,
Taze kırmızı biber,
Nane,
Kuru soğan,
Kekik,
Kimyon,
Kara biber,
Köri,
Kırmızı biber,
Tuz,
Sarmısak,
1 çorba kaşığı sıvı yağ,
YAPILIŞI
Teflon bir tavaya kuru soğanlar halka halka dilimlenerek dizilir. Üzerine fileto olarak temizletilmiş somon balıkları dizilir. Baharatlardan istenen miktarda serpildikten sonra birkaç diş sarmısak dilimlenerek eklenir. Balığın üzerine taze nane ve kekikten ilave edilir. Biberler de dilimlendikten sonra sıvı yağ üzerinde gezdirilir. 2 çorba kaşığı su konularak kapağı kapatılır. Kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişirilir. Balığınınız artık sevrise hazır.
AFİYET OLSUN :)




Hiç yorum yok: