29 Haziran 2009 Pazartesi

TARİFLER


CEVİZLİ ÇÖREK TARİFİ
MALZEME
1 su bardağı yoğurt,
1 su bardağı süt ,
yarım su bardağı sıvı yağ,
1 paket kabartma tozu,
1 su bardağı çekilmiş ceviz,
1 tane yumurta,
yeterince tuz ve
un
YAPILIŞI
Malzemelerin hepsi hamur yoğurma kabına koyulur, çok katı olmayan bir hamur yapılır. Hamur ikiye bölünür,15-20 dk dinlendirilir. Dinlendirilen hamurun 1 tanesi oklavayla açılır, içi yağlanır, üstüne ceviz serpilir. Rulo şeklinde sarılır. El yardımıyla inceltilir. 5'şer santim aralıklarla hamur kesilir. Üstüne yumurta sarısı sürülür. Yağlanmış tepsiye dizilir. 200 derecede pişirilir.
AFİYET OLSUN !

Hiç yorum yok: